Vi Håller Rent 2019

Var med och håll Tierps kommun ren i vår.

2019 deltar Tierps kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2018 deltog 676 366 personer runt om i landet, varav 1 552 från Tierps kommun.

Från 6 februari är anmälningen öppen till Vi Håller Rent. Sista anmälningsdag för oss i Tierps kommun är 31 mars 2019. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och pedagogiskt material. I Tierps kommun kommer vi att distribuera materialet under vecka 17-19.

Anmäl din verksamhet till Vi Håller Rent 2019länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Efter att du plockat skräp ska det självklart sorteras och slängas. Ställ ut ditt ihopsamlade material i samband med ordinarie sophämtning, så tar våra sopbilar med sig detta. Om ni behöver hjälp med att sortera ert skräp så finns det en sorteringsguide här på hemsidan. Ni är också varmt välkomna till någon av våra återvinningscentraler.

Glöm inte att Vi Håller Rent också är ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion.

Vid frågor om Vi Håller Rent, kontakta Pär Blom: par.blom@temab.tierp.se alt. 0293-21 99 70.

Var med du också i kampen mot skräpet!