Information om vattenbrist

I Tierps kommun är det via det kommunala VA-nätet många får sitt vatten. Runt om i landet varnas det i år för att akut vattenbrist kan uppkomma. I dagsläget råder ingen vattenbrist i Tierps kommun.

Även om det inte råder vattenbrist i nuläget vill vi uppmana att vara sparsam i användandet av vatten, i förebyggande syfte. Undvik att vattna gräsmattor och rabatter med dricksvatten och använd i stället regnvatten.

Om läget förändras

Vi följer ständigt utvecklingen i vattentäkterna runt om i kommunen. Det vi kan se idag är att det är störst risk för vattenbrist i Lövstabruk och Hållnäs.

Om läget försämras kommer det finnas mer information här på hemsidan samt att vi skickar ut information via sms. Vill du registrera ditt telefonnummer så följ länken längre ner på sidan.

Fylla poolen

Det finns inget förbud mot att fylla sin pool och så här års är det många som vill göra just det. Tänk då på att fylla den långsamt och gärna under nattetid, när användandet av vatten är som lägst.

Länsstyrelsens vatteninformation

Länsstyrelsen i Uppsalas hemsidalänk till annan webbplats redovisar läget för grundvattnet i länet. Där finns även mer information för hushåll och verksamheter med egna brunnar som är beroende av grundvatten.

Kontakt

Tierps Energi & Miljö AB
Box 9, 815 21 Tierp
Telefon: 0293-21 99 00

Org nr: 559031-4315