Tierp återvinningscentral flyttar till Gatmot

Den 31 juli 2018 stänger Tierp återvinningscentral. Från och med den 1 augusti 2018 så är samtliga boende i Tierps tätort istället varmt välkomna att lämna sitt avfall på den ombyggda och moderna återvinningscentralen i Gatmot.

Gatmot återvinningscentral Öppnas i nytt fönster. ligger cirka 8 km sydost om Tierp och byggs om under sommaren i förberedelse för denna flytt. Den nya återvinningscentralen blir rymligare och byggd med miljön och framtiden i åtanke.

Kvar i Tierps tätort finns FTI:s återvinningsstationer Öppnas i nytt fönster.. Där kan du även fortsättningsvis kasta tidningar samt glas-, pappers-, plast- och metallförpackningar.

Därför stängs Tierp återvinningscentral

Stängningen av Tierp återvinningscentral grundar sig i ett beslut i kommunfullmäktige från 2015. Detta togs som ett led i ambitionen att utveckla och modernisera Tierps kommuns återvinningsarbete.

Marken där återvinningscentralen i Tierp är baserad är trång och inte lämplig för att bygga en modern och ändamålsenlig återvinningscentral. I Gatmot finns det helt andra förutsättningar. Där kan vi säkerställa en miljövänlig och säker återvinningscentral, både för våra anställda och våra kunder.

Gatmot blir efter sin ombyggnation närmare tre gånger så stor till ytan som återvinningscentralen i Tierp och dimensionerad för att kunna ta emot mer besökare och avfall.

Utökade öppettider

I samband med flytten den 1 augusti så utökar Gatmot återvinningscentral sina öppettider och blir den mest tillgängliga återvinningscentralen i Tierps kommun. 

Öppettider på Gatmot ÅVC från den 1 augusti 2018


Veckodag

Öppettider

Måndag

07:00-19:00

Tisdag

07:00-19:00

Onsdag

07:00-19:00

Torsdag

07:00-19:00

Fredag

07:00-13:00

Lördag

09:00-15:00

Söndag

Stängt

Förutom utökade öppettider så kommer den nya återvinningscentralen i Gatmot även att vara flexibel och kunna växa och krympa i takt med hög- och lågsäsong. Allt för en så smidig och flexibel återvinningscentral som möjligt, där kunden står i centrum.

Fortsätta utveckla mobila tjänster

Vi har under 2018 lanserat vår nya tjänst för mobil insamling av farligt avfall. Den innebär att vi kommer ut på plats runt om i kommunen och tar emot farligt avfall. Gensvaret på detta har varit mycket positivt. Närmare 4 ton farligt avfall Öppnas i nytt fönster. samlades in under det första tillfället i april 2018. Vi kommer nu att fortsätta utveckla våra mobila lösningar med fler tjänster.

Exakt vilka mobila lösningar som kommer lanseras framöver är ännu inte fastslaget, men vår målsättning är att samtliga som inte har möjlighet att själva ta sig till närmaste återvinningscentral ska kunna lämna avfall på ett smidigt sätt i sitt närområde.

Vi kommer att gå ut med information om detta i takt med att nya tjänster lanseras.