Hantering av coronaviruset

Vårt huvudkontor är nu stängt för besökare. De samhällsbärande verksamheterna fortsätter i övrigt som vanligt, med ett antal restriktioner.

Stängt för besökare

Vårt huvudkontor är nu stängt för besökare. Har man kundärenden så ber vi att man inkommer med dessa via telefon eller e-post istället. Anledningen till detta beslut är för att skydda våra samhällsbärande funktioner från smitta. Dessa funktioner fortsätter samtidigt som vanligt, med ett antal restriktioner enligt nedan.

Nya restriktioner på våra återvinningscentraler sedan den 17/11

Maximalt antal bilar inne på återvinningscentralerna

För att minska trängseln så inför vi en begränsning på hur många samtidiga ekipage som får vara inne på återvinningscentralerna.

  • Söderfors återvinningscentral: max fyra bilar samtidigt
  • Skärplinge återvinningscentral: max fem bilar samtidigt
  • Gatmot återvinningscentral: max åtta bilar samtidigt

Vi ber dig att respektera eventuell flaggvakts signaler.

Övriga restriktioner och önskemål för att minska trängseln

  • Undvik att vara fler än två personer i bilen vid ankomst
  • Har du bara återvinning till FTI-station (förpackningar och tidningar) så ber vi dig att åka till en återvinningsstation istället. Lista på återvinningsstationer finns hos ftilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • Undvik att besöka oss på lördagar. Det är då hög belastning på våra återvinningscentraler och risk för köbildning.
  • Sortera upp ditt material hemma, så går det fortare att lasta av

Att tänka på i övrigt

Stanna hemma om du är sjuk

Vi ber dig som uppvisar symptom enligt Folkhälsomyndighetenslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster sammanställning att inte besöka våra återvinningscentraler. Invänta att du är symptomfri innan du besöker oss.

Åk inte i onödan

Innan du besöker någon av våra återvinningscentraler så ber vi dig även att fundera på om just det här besöket är nödvändigt, just nu. Kanske går det att vänta några veckor. Kanske går det att samla ihop avfallet och åka en sväng till återvinningscentralen istället för att ta flera småturer.

Håll avstånd

Om du inte har några symptom enligt ovan och har ett nödvändigt ärende så är du som vanligt varmt välkommen till någon av våra återvinningscentraler. Vi rekommenderar dock att samtliga besökare försöker att hålla ett avstånd om minst en meter till varandra och personal, för att minska risken för smittspridning.

Hjälp oss inför sophämtningen

När man är hemma mer än vanligt under en period är det naturligt att man producerar mer avfall. För att undvika överfulla sopkärl ber vi dig att vara noga med att källsortera. Försök gärna att vara extra strikt med att sortera ut förpackningar och tidningar ur restavfallet som annars tar mycket plats.

Se även till att ditt avfall förpackas korrekt och att påsarna försluts med dubbelknut. Om ni har bekräftad smitta i hushållet uppskattar vi om ni förpackar avfallet i dubbla soppåsar för att minska risken för smittspridning. Ställ aldrig ut soppåsar bredvid sopkärlet då det lockar såväl fåglar som skadedjur.

Övriga åtgärder

Vi genomför kontinuerligt åtgärder för att säkerställa vår leverans, bland annat genom att minimera fysiska möten samt se över våra rutiner. Vi rekommenderar våra kunder att lyssna på och följa anvisningarna från ansvariga myndigheter. Tillsammans kan vi hjälpas åt för att minska smittspridningen.