Hantering av coronaviruset

Vårt huvudkontor är nu stängt för besökare. De samhällsbärande verksamheterna fortsätter i övrigt som vanligt, med ett antal restriktioner.

Stängt för besökare

Vårt huvudkontor är nu stängt för besökare. Har man kundärenden så ber vi att man inkommer med dessa via telefon eller e-post istället. Anledningen till detta beslut är att skydda våra samhällsbärande funktioner från smitta. Dessa funktioner fortsätter samtidigt som vanligt, med ett antal restriktioner enligt nedan.

Att tänka på

Stanna hemma från åvc om du är sjuk

Vi ber dig som uppvisar symptom enligt Folkhälsomyndighetenslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster sammanställning att inte besöka våra återvinningscentraler. Invänta att du är symptomfri innan du besöker oss.

Håll avstånd på återvinningscentralen

Om du inte har några symptom enligt ovan så är du som vanligt varmt välkommen till någon av våra återvinningscentraler. Vi rekommenderar dock att samtliga besökare försöker att hålla ett avstånd om minst en meter till varandra och personal, för att minska risken för smittspridning. Utifrån detta ber vi även samtliga besökare att låta barn sitta kvar i bilen under ert besök och att använda handskar.

Under denna tid på året har vi som vanligt många besökare på återvinningscentralerna, speciellt på helgerna. Om du har möjlighet så ber vi dig därför att styra dina besök till vardagar. För att minska risken för smittspridning så begränsar vi antalet samtidiga besökare på återvinningscentralerna. En flaggvakt finns vid behov på plats för detta.

Hjälp oss inför sophämtningen

När man är hemma mer än vanligt under en period är det naturligt att man producerar mer avfall. För att undvika överfulla sopkärl ber vi dig att vara noga med att källsortera. Försök gärna att vara extra strikt med att sortera ut förpackningar och tidningar ur restavfallet som annars tar mycket plats.

Se även till att ditt avfall förpackas korrekt och att påsarna försluts med dubbelknut. Om ni har bekräftad smitta i hushållet uppskattar vi om ni förpackar avfallet i dubbla soppåsar för att minska risken för smittspridning. Ställ aldrig ut soppåsar bredvid sopkärlet då det lockar såväl fåglar som skadedjur.

Övriga åtgärder

Vi genomför kontinuerligt åtgärder för att säkerställa vår leverans, bland annat genom att minimera fysiska möten samt se över våra rutiner. Vi rekommenderar våra kunder att lyssna på och följa anvisningarna från ansvariga myndigheter. Tillsammans kan vi hjälpas åt för att minska smittspridningen.