Förtydligande kring ängsmarker

Utifrån den diskussion som uppstått kring ängsmarker, risk för huggormar och politisk styrning behövs ett förtydligande.

Temab är en utförarorganisation som får anvisningar från kommunens tjänstemän hur gator, parker och grönområden ska skötas. I Tierps kommun har man valt att utifrån FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling Agenda 2030 byta ut några gräsklippta områden till ängsområden för att försöka få en bättre biologisk mångfald.

Läs mer om ängsmarker: https://www.tierp.se/tierp.se/bo-trafik-och-miljo/parker-och-gronomraden/grasmattor-och-angsmark.html Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Läs mer om Agenda 2030: https://www.tierp.se/tierp.se/bo-trafik-och-miljo/natur-miljo-och-klimat/agenda-2030.html Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Tierps kommun är politiskt styrd men det är tjänstemän som utifrån direktiven beslutar vilka markområden som ska vara gräsytor respektive ängsmark. Att huggormar i vissa fall har tagit sig in till ängsmarker i villaområden kommer att återrapporteras till beslutande tjänstemän på kommunen.