Digital vattenmätare

Förtydligande kring vattenmätarbyte

Byte till digital vattenmätare innebär ingen obligatorisk kostnad för dig som kund.

Det har under den senaste veckan uppstått en diskussion kring byte till digital vattenmätare och eventuella kostnader som det medför för våra kunder.

För att vara tydliga: bytet av vattenmätare innebär ingen obligatorisk kostnad för dig som kund.

Vårt enda krav är att det finns en konsol som stödjer vattenmätaren på plats. Om en konsol saknas behöver detta åtgärdas. Det arbetet är helt fritt för kunden själv att bestämma hur och av vem det ska utföras.

Missförstånd i utskick

Söderlunds rör/Comfort är entreprenören som är upphandlad för bytet av vattenmätare. Vi har förstått att information som har skickats ut från dem kan ge intrycket att ett konsolbyte är obligatoriskt vid vattenmätarbytet och att det därmed medför en obligatorisk kostnad, men så är inte fallet.

Det är endast kunder som saknar en konsol som stödjer vattenmätaren som behöver installera en sådan. Det arbetet kan man göra själv om man har kunskapen eller så är det fritt att ta in vilken VVS-firma som helst. Det är ett fritt val. Erbjudandet som skickas med från Söderlunds rör är just endast ett erbjudande.

En stödkonsol för vattenmätaren är en del av riktlinjerna från Svenskt Vatten och är något som vi starkt rekommenderar installeras oavsett om det är dags för vattenmätarbyte eller ej, för att säkra upp att vattenmätaren är stabilt monterad.

Kostnaden för själva vattenmätarbytet står vi på Temab för.

Mer information inför bytet samt hur en godkänd konsol ser ut finns i den broschyr som har skickats ut från oss sedan tidigare samt här på vår hemsida. Där tydliggörs de krav som vi har på anläggningen inför vattenmätarbytet.

Vi har idag haft kontakt med Söderlunds rör och bett dem att se över sitt material för att undvika fler missförstånd framöver.

Byte till digital vattenmätare har många fördelar för dig som kund:

  • Efter bytet kommer du att faktureras för din faktiska förbrukning istället för en preliminär uppskattning.
  • Du behöver inte längre lämna in några manuella vattenavläsningar, det kommer att ske per automatik.
  • En vattenläcka kan avslöjas i ett tidigt skede för att minimera eventuell skada i din fastighet.
  • Administrationshanteringen hos oss minskar, vilket hjälper till att hålla nere kostnaderna