Sophämtning

Här hittar du information om de alternativ på sophämtning vi kan erbjuda dig som privatperson. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss för mer information.

 

Abonnemang

Vi har idag fem olika abonnemang att erbjuda. Det är sorterat, hemkompost, osorterat, sommar och latrin.

Sorterat
För dig som vill sortera ut matavfallet genom den centrala matafallsinsamlingen. Du har två kärl vid din fastighet, ett brunt där du lägger matavfallet sorterat i avsedda papperspåsar, och ett grönt kärl för restavfallet. Upplever du att restavfallskärlet inte blir fullt innan nästa hämtning går det bra att ändra till ett förlängt hämtningsintervall.

Hemkompost
För dig som har egen kompost hemma vid fastigheten och inte lägger något matavfall i restavfallskärlet. Du har då endast ett grönt kärl och upplever du att avfallskärlet inte blir fullt innan nästa hämtning går det bra att ändra till ett förlängt hämtningsintervall.

Osorterat
För dig som inte vill eller har möjlighet att sortera. Osorterat abonnemang är den dyraste abonnemangsformen eftersom det ger den tyngsta belastningen på miljön.

Sommar
För dig som är säsongsboende i kommuen. Du får restavfallskärlet tömt mellan maj och september varje år.

Latrin
För dig som är säsongsboende i kommunen och inte har enskilt eller kommunalt avlopp. Du betalar för sex latrinkärl per säsong, där både leverans och hämtning ingår. Nytt för i år är att kärlen är uppmärkta med innevarande år. Kärlen går att använda under en 3-årsperiod och blir därefter ogiltiga. 

Kontakt

Tierps Energi & Miljö AB
Box 9, 815 21 Tierp
Telefon: 0293-21 99 00

Org nr: 559031-4315